Interview met Marco Kivit van Business Club Spanje

Interview met Marco Kivit van Business Club Spanje

Interview met Marco Kivit van Business Club Spanje

In deze vaste rubriek interviewen we de mensen achter de (netwerk-) organisatie met vragen over prive, muziek en visie op netwerken. Deze week: Marco Kivit van Businessclub Spanje

Interview: Martin Seij, OndernemersAdviesBoek
Foto: KlikKlak.nu

Naam : Marco Kivit
Organisatie : Stichting Business Club Spanje
Website : http://www.businessclubspanje.nl
Functie : Voorzitter en eigenaar
In functie sinds : 4 oktober 2013
Privé : Getrouwd met een Spaanse vrouw, twee kinderen


Heb je nog nevenfuncties?
Jazeker, International Controller

Waarom heb je gekozen voor deze functie?
Vanwege ambitie om in Spanje te werken en te wonen.

Welke muziek inspireert jou?
Ik word geïnspireerd door het verhaal van Don Quichotte en een door Elvis Presley gezongen nummer uit een musical hiervan: "The impossible dream". Het symboliseert de drive om daar te gaan waar nog nooit iemand is geweest, door te zetten en de onmogelijkheden mogelijk maken ondanks dat de omgeving daar wellicht anders naar kijkt.

Hoe houdt je jouw vakkennis op peil?
Ik ben dit jaar begonnen met het actief gebruiken van sociale media om Business Club Spanje te promoten en om direct in contact te kunnen treden met verschillende business clubs in Spanje zelf. Wat mij betreft is de investering in social media marketing van groot belang geweest voor het leggen van de essentiële contacten. Het gebruik van social media en met name LinkedIn en Facebook zijn sleutel tot succes geweest in de ontwikkeling van Business Club Spanje tot nu toe.

Doel van het netwerk?
Een brug slaan tussen bedrijven en personen in Spanje en Nederland door het verbinden van personen die een baan of opdracht zoeken en bedrijven die zaken willen doen of gespecialiseerd personeel zoeken.

Wat was een hoogtepunt voor jouw netwerk?
Succesvolle presentatie tijdens de Regio Business Dagen in Utrecht in September 2013 waar wij Business Club Spanje echt op de kaart hebben gezet.

Hoe breng jij verbinding tussen de mensen in jouw netwerk?
Sociale media spelen een belangrijke rol en op het persoonlijke vlak probeer ik altijd alert te zijn en mensen verder te helpen.

Hoe ziet het netwerklandschap er uit in 2015?
Netwerken worden steeds belangrijker omdat bedrijven steeds minder vaste mensen in dienst nemen zodat professionals zich meer moeten richten op tijdelijke opdrachten via een netwerk. Essentieel is daarom ook het onderling netwerken en je kwaliteiten en specialisme profileren.

Waar wil je staan met jouw netwerk in 2015?
Ik heb de ambitie om te groeien naar 20 actieve partners binnen Business Club Spanje. Daarnaast richten wij ons op een intensieve samenwerking met diverse businessclubs in Nederland en Spanje om gezamenlijk connectie te kunnen maken en kennis te delen.

Wat zoek je op dit moment?
Extra aanmeldingen voor de Spanjeborrel op 26 november. Inschrijven kan via: http://www.businessclubspanje.nl/aanmelden

Business Club Spanje